De Graafschap is gebrand op goede start

Gepubliceerd: 28-08-2020 17:08.

Het nieuwe seizoen voor De Graafschap start maandagavond met een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Nadat begin maart de laatste competitiewedstrijd op het programma stond, zijn de Superboeren er als titelfavoriet op gebrand om te beginnen met een overwinning.


“We lopen niet weg voor onze ambitie”, zegt middenvelder en zomeraanwinst Danny Verbeek. “Ik denk niet dat we het moeten voelen als een extra druk. We weten dat we een sterke ploeg hebben en het is aan ons om het waar te maken.” Mike Snoei waakt voor onderschatting tegen de nummer elf van de vorige, stopgezette, competitie: “Bloedserieus nemen we deze tegenstander”, aldus de trainer die zijn tweede jaar als eindverantwoordelijke in Doetinchem ingaat. “Ze hebben een aantal jeugdige talenten, maar ook Paco van Moorsel en Mats Deijl en een prima keeper. We moeten sterk voor de dag komen.”

De 30-jarige Verbeek werd in Den Bosch geboren en speelde vorig seizoen voor de tegenstander van maandagavond. “Het is wel leuk natuurlijk”, zegt de middenvelder. “Ik ken al die gasten en heb er een mooie tijd gehad. Maar het is wel een wedstrijd op zich. Als we bezig zijn, telt het niet.” De Bosschenaar lijkt te kunnen rekenen op een basisplek, maar zijn trainer geeft daar nog geen duidelijkheid over. “Ik denk dat niemand verzekerd is van een basisplek. We hebben een goede groep, veel jongens met kwaliteiten. De besten zullen gaan spelen.”

Dekker of Schuurman
Snoei lijkt op het middenveld een keuze te moeten maken tussen aanwinst Dekker of Jesse Schuurman, de speler die tijdens de voorbereiding het meest in actie kwam. Johnatan Opoku, de laatste aanwinst van de transfperiode, start waarschijnlijk nog op de bank. In het hart van de defensie krijgt Toine van Huizen vermoedelijk de voorkeur boven Jasper van Heertum. Van Huizen vormt dan een duo met Ted van de Pavert.

Vermoedelijke opstelling: De Boer; Lelieveld, Van Huizen, Van de Pavert, Baas; Dekker, Lieftink, Verbeek; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)