De Graafschap in tweede helft voorbij FC Oss

Gepubliceerd: 13-04-2018 22:04. Bijgewerkt: 13-04-2018 22:42

De Graafschap heeft vrijdagavond tegen FC Oss de vijfde overwinning op rij geboekt. Na een uiterst moeizame eerste helft liepen de Superboeren in de tweede helft uit naar een ruime 1-4 zege.


FC Oss greep na een klein kwartier spelen de voorsprong. Voormalig Superboer Lion Kaak stuurde Richard van der Venne weg, die op zijn beurt Fatih Kamaci een niet te missen kans gunde in de doelmond: 1-0. In het verdere verloop van de eerste helft probeerde De Graafschap de thuisploeg zonder succes kapot te combineren. De Superboeren hadden veel balbezit, maar kwamen nauwelijks tot kansen. FC Oss was aan de andere kant gevaarlijk via pogingen van Istvan Bakx en Kamaci.

In de tweede helft bleek een werelddoelpunt van Youssef El Jebli het kantelpunt in de wedstrijd. De middenvelder verschalkte doelman Xavier Mous met een weergaloze boogbal. Een kleine tien minuten later tekende Daryl van Mieghem met een fraaie volley voor de 1-2. Het verzet van FC Oss was daarna gebroken en na een aanvallende wissel van de thuisploeg liepen de Superboeren door goals van Tarik Tissoudali en Fabian Serrarens uit naar een ruime 1-4 zege.

De Graafschap is door de zege de gedeelde nummer twee in de stand om de vierde periode. In de reguliere stand stijgen de Superboeren naar de vierde plek. Vrijdagavond speelt de ploeg van trainer Henk de Jong de volgende wedstrijd thuis tegen Telstar, de tegenstander in de halve finale van de play-offs.

Foto: Achterhoekfoto.nl

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)