De Graafschap in spanning voor kort geding

Gepubliceerd: 14-05-2020 16:05. Bijgewerkt: 14-05-2020 16:53

Spelers, supporters, staf en bestuurders van De Graafschap leven in spanning toe naar de uitspraak van de rechter in het kort geding tegen de KNVB. Donderdagavond maakt de voorzieningenrechter in Utrecht zijn oordeel bekend, waarbij de Doetinchemse club drie opties ziet.


"Hij kan zeggen dat we echt niet bij dit loket moeten zijn", vertelt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap in aanloop naar de uitspraak. Als andere mogelijkheden ziet hij het terugfluiten van de KNVB, waarbij er wel gepromoveerd en gedegradeerd moet worden. "En hij kan ook zeggen, 'deze beslissing is echt niet transparant genoeg genomen en het besluit moet over", aldus Ostendorp. "En misschien heeft de rechter nog wel iets anders." Trainer Mike Snoei wil zich niet wagen aan speculaties: "Ik heb het een beetje weggestopt", aldus de Didammer. "Ik hoop dat we er goed vanaf komen, maar het is aan de rechter."

Dat de rechter vertegenwoordigers van De Graafschap en Cambuur Leeuwarden heeft uitgenodigd in Utrecht, in plaats van het oordeel schriftelijk te versturen, doet Ostendorp goed. "Dat geeft me het gevoel dat hij echt duiding wil geven aan het besluit dat hij neemt", zegt de algemeen directeur. "In ieder geval neemt de rechter door ons weer uit te nodigen vanavond De Graafschap en Cambuur uitermate serieus. Dat voelt ook als een soort erkenning, iets dat we tot op heden bij de KNVB niet hebben getroffen."


De uitspraak in het kort geding vangt om 19.00 uur aan. Een livestream van het oordeel van de rechter is te volgen via de verschillende onlinekanalen van REGIO8.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)