De Graafschap in sfeervol duel langs Telstar

Gepubliceerd: 20-04-2018 22:04. Bijgewerkt: 20-04-2018 22:54

De Graafschap heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Telstar met 1-0 gewonnen. Op een sfeervolle Vijverberg grepen de Superboeren in de laatste fase van de wedstrijd alsnog de drie punten.


De wedstrijd kwam in de eerste helft maar moeizaam op gang. Fabian Serrarens kreeg na veertien minuten een een-op-een kans, maar wist doelman Rody de Boer van dichtbij niet te passeren. Tien minuten later had Tarik Tissoudali na een fraaie crosspass van Daryl van Mieghem de openingstreffer op zijn schoen. De flankaanvaller had het vizier echter niet op scherp staan en zag zijn inzet uiteindelijk over de zijlijn vliegen. Serrarens raakte in de slotfase van de eerste helft nog het zijnet.

Telstar had in de beginfase van de tweede helft de meeste aanspraak op de openingstreffer. Mohamed Hamdaoui zijn schot werd van de lijn gehaald door invaller Elvio van Overbeek. Even later dacht Melvin Platje te scoren, maar werd zijn fraaie volley afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk zorgde Youssef El Jebli met een van richting veranderd schot na 77 minuten spelen er alsnog voor dat de drie punten in Doetinchem bleven.

De Graafschap weet door de zesde overwinning op rij nagenoeg zeker dat het in de play-offs op donderdag 10 mei in Velsen-Zuid moet aantreden tegen Telstar. De return is drie dagen later op zondag 13 mei in Doetinchem. Daarvoor spelen de Superboeren zaterdag nog de laatste wedstrijd van de competitie tegen Jong AZ.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)