De Graafschap in halfvol stadion tegen PEC

Gepubliceerd: 30-10-2018 13:10. Bijgewerkt: 30-10-2018 15:17

De Graafschap treedt dinsdagavond in de tweede ronde van de beker aan tegen PEC Zwolle in een half gevuld stadion. De club verwacht dat zo'n vijfduizend supporters de wedstrijd gaan bijwonen. Dat aantal is ongeveer even hoog als voorgaande jaren, toen seizoenskaarthouders nog gratis naar binnen konden.

"In het verleden konden de seizoenskaarthouders gratis naar binnen, maar toen zaten we ook op vier tot zesduizend supporters", aldus De Graafschap. De seizoenskaarthouders kunnen dinsdagavond voor €7,50 naar binnen. "Als je de kaarten voor seizoenskaarthouders gratis maakt, betekent dat dus niet dat het stadion ook voller zit. Daarnaast hebben we te maken met kosten voor zaken als stewards die we in moeten huren en voor de verlichting. We hebben ook gekeken naar wat andere Eredivisieclubs doen en die doen ongeveer hetzelfde."

Met vijfduizend supporters op De Vijverberg betekent het dat de bekerstrijd de minst bezochte wedstrijd in twee jaar gaat worden. Hoofdtrainer Henk de Jong gaat zijn ploeg ten opzichte van het gewonnen Eredivisieduel met Excelsior op een aantal plaatsen wijzigen. Zo zullen Furdjel Narsingh, Stef Nijland, Javier Vet en doelman Agil Etemadi aan de aftrap verschijnen. De Graafschap bereikte de tweede ronde van het bekertoernooi door in een thriller na strafschoppen af te rekenen met de amateurs van VVSB.

Verwachte opstelling De Graafschap:
Etemadi; Owusu, S. Nieuwpoort, Straalman, Tutuarima; Bakker, Vet, El Jebli; Narsingh, Nijland, Van Mieghem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)