De Graafschap in gesprek over De Bezelhorst

Gepubliceerd: 15-12-2017 15:12. Bijgewerkt: 15-12-2017 15:06

De Graafschap spreekt met de gemeente Doetinchem over het inrichten van een trainingsaccommodatie op De Bezelhorst. De Doetinchemse voetbalclub reist momenteel de hele Achterhoek door voor trainingen.


"Wij willen heel graag naar één locatie toe", aldus voorzitter Martin Mos. Het afgelopen jaar trainde de eerste selectie van De Graafschap onder meer op de velden van Vv Westendorp, GWVV (Varsselder), AZSV (Aalten), SVDW’75 (Doetinchem) en DZC’68 (Doetinchem). Daarnaast kunnen trainingen van het eerste en de jeugd regelmatig niet doorgaan, omdat er geen veld beschikbaar is. "Daar zeur ik wel intern over", aldus trainer Henk de Jong, die beaamt dat de situatie verre van ideaal is. "Maar ik weet dat mensen er alles aan doen. Ik hoop dat we er steun in krijgen, ook vanuit de politiek."

De Graafschap wil het liefst met de alle teams, inclusief jeugdafdeling, neerstrijken op een nieuwe locatie in Doetinchem. "Mogelijkerwijs kunnen wij op de Bezelhorst terecht", aldus Mos. "Ik hoop dat dat in 2018 bewerkstelligd gaat worden." Zowel de gemeente als algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap willen lopende de gesprekken weinig prijsgeven. "We zijn nu echt de situatie met elkaar aan het verkennen", aldus voormalig burgemeester Ostendorp. "We moeten en willen er met elkaar uitkomen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)