De Graafschap in extremis langs Jong PSV

Gepubliceerd: 06-12-2021 21:12. Bijgewerkt: 06-12-2021 22:57

De Graafschap heeft maandagavond een overwinning gestolen op bezoek bij Jong PSV. De Doetinchemmers waren met name voor rust onmachtig, maar wonnen door een late goal van Jasper van Heertum alsnog met 2-3.


De Graafschap, waar Devin Haen en Van Heertum na een coronabesmetting op de bank begonnen, was voor rust onmachtig. Jong PSV speelde frivool en was veel sterker dan de bezoekers. Het overwicht van de thuisploeg betaalde zich na iets meer dan een half uur spelen uit in de openingstreffer. Uit een vrije trap kopte linksback Fedde Leysen in volledige vrijheid raak voor de Eindhovenaren. De ploeg van trainer Reinier Robbemond kon er weinig tegenover stellen. Hoewel De Graafschap geen schot loste, ging het wel met een gelijke stand de kleedkamer. In de blessuretijd van de eerste helft schoot Ismael Saibari de bal over zijn eigen doelman heen in het eigen goal: 1-1.


Na een klein kwartier in de tweede helft was Hicham Acheffay dichtbij de 1-2, maar zijn schot wordt vlak voor de doellijn weggehaald. Vlak daarop kreeg Acheffay opnieuw een grote kans, één op één met doelman Müller, maar de aanvaller schoot via de lat over. Waar De Graafschap grote kansen liet liggen, was het Simon Colyn die twintig minuten voor tijd de bal wel beheerst binnen schoot en Jong PSV op 2-1 zette. Na een schot van Acheffay sloeg Johnatan Opoku een kwartier voor tijd in de rebound toe: 2-2. Lang leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar in blessuretijd viel de bal voor de voeten van invaller Van Heertum, die de bal in de goal schoof.

Door deze overwinning staat De Graafschap op plek vijf, met zes punten achterstand op koploper FC Volendam. Komende vrijdag speelt De Graafschap thuis op een lege Vijverberg tegen laagvlieger Helmond Sport.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)