De Graafschap in extremis langs Eindhoven

Gepubliceerd: 07-03-2021 22:03. Bijgewerkt: 07-03-2021 22:56

De Graafschap is er zondagavond op de valreep in geslaagd om te winnen van FC Eindhoven. Het werd 1-0 door een fraaie treffer van invaller Melvin Platje.


Op een – met 1.000 smoeltjes – ‘gevulde’ De Vijverberg slaagde De Graafschap er niet in om het een stug Eindhoven echt moeilijk te maken. Het baltempo lag veel te laag en dat resulteerde nauwelijks in kansen. Een schot van Clint Leemans werd gekraakt en aanvoerder Ralf Seuntjens kopte ruim over. De ploeg van trainer Mike Snoei deed veel te weinig met het veldoverwicht om tot scoren te komen. Na rust was het spelbeeld niet veel anders. De Graafschap had meer druk naar voren en werd iets gevaarlijker dan voor de thee, zo ging een schot van Jasper van Heertum voorlangs. Jordy Tutuarima moest geblesseerd het veld verlaten en twintig minuten voor tijd nam Snoei meer risico door verdediger Toine van Huizen te vervanger voor aanvaller Melvin Platje.

Platje kreeg al snel een opgelegde kans, maar trof de knieën van doelman Ruud Swinkels. Ook voor Danny Verbeek was de doelman een sta in de weg. In de blessuretijd was het alsnog raak voor Platje, die een voorzet op maat van Daryl van Mieghem uit de lucht op zijn schoen nam en zo het net liet borrelen: 1-0. Door deze benauwde zege blijft De Graafschap tweede in de Keuken Kampioen Divisie, met een gat van vier punten op concurrent Almere City.

De Superboeren hebben ook de derde periodetitel nog in eigen hand, bij een goed resultaat tegen Telstar volgende week blijft het Go Ahead Eagles voor in de strijd om een nacompetitieplek.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)