De Graafschap in conflict met directeur Zuil

Gepubliceerd: 07-12-2017 17:12. Bijgewerkt: 07-12-2017 19:26

De Graafschap is in een arbeidsconflict verwikkeld met commercieel directeur Martine Zuil. Voor Zuil voelt het alsof ze wordt weggewerkt door de club uit Doetinchem, hoewel ze best minder wil werken.

"Een bizarre situatie, waar ik niks van begrijp", zo omschrijft Martine Zuil de discussie met de club die ze sinds 2015 dient. In april tekende ze na gesprekken met de Raad van Commissarissen een contract voor onbepaalde tijd bij De Graafschap, maar inmiddels lopen gesprekken rond de ontbinding of aanpassing van haar contract. "Ik zou te direct zijn en te weinig sponsoren binnenhalen", aldus Zuil over de redenen voor het conflict. "Daar herken ik mij totaal niet in." Zuil staat open om minder te werken, zo wil ze zelf haar 40-urige contract omzetten naar een situatie waarin ze drie dagen per week werkt, maar de club heeft daar nog niet op gereageerd.

Hoewel medewerkers in februari intern hun zorgen hebben uitgesproken over het functioneren van Zuil, ontkent de commercieel directeur dat ze slechte resultaten heeft geboekt. "Het is klinkklare onzin dat ik weinig sponsoren zou binnenhalen", aldus Zuil. Ze geeft aan dat negentig procent van de sponsoren afgelopen zomer binnenboord is gebleven. "Grote sponsoren, die ik niet zou binnenhalen, bellen me in verbazing op en vragen wat er aan de hand is."

Stap naar de rechter
De Graafschap laat bij monde van algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp weten in gesprek te zijn met Zuil, maar doet geen uitlatingen over de inhoud. "Dat zou niet chic zijn", aldus Ostendorp. "We willen tot een passende oplossing komen." Zuil sluit ondertussen een traject met advocaten niet uit. "Dat is het allerlaatste wat ik wil, maar attamottamotta", aldus de commercieel directeur. "Ik blijf in ieder geval aan de club verbonden als aandeelhouder en supporter."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)