De Graafschap in actie wegens coronavirus

Gepubliceerd: 09-03-2020 16:03. Bijgewerkt: 09-03-2020 16:47

De Graafschap heeft in verband met de uitbraak van het coronavirus besloten om een aantal maatregelen door te voeren. Zo wordt de players-escort afgeschaft en vinden er geen sponsoractiviteiten voor spelers en staf meer plaats.

“Wij begeven ons op dit moment in een fase, waarin wij geen enkel risico kunnen- en willen nemen”, zo laat algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp weten. “Met deze maatregelen proberen wij om het virus zo lang mogelijk buiten onze cirkel te houden.” Naast eerder genoemde maatregelen wordt onder meer de lunch van kantoorpersoneel gescheiden van de staf en de spelers. Ook brengen spelers na een thuiswedstrijd geen bezoek meer aan de supporterskantine en wordt extra aandacht gevraagd voor schoonmaak en desinfecteren.

Ostendorp beseft dat niet iedereen gelukkig zal zijn met de andere werkwijze. “Maar de gezondheid van een ieder is voor ons een groot goed”, aldus de algemeen directeur. “Uiteraard hopen wij dat de situatie spoedig normaliseert, en wij ook weer terug kunnen naar de normale gang van zaken.”

Tegenstander uit Noord-Brabant

Daarnaast volgen mogelijk extra maatregelen voor het duel tegen Helmond Sport van vrijdag. “Het RIVM heeft speciale aanwijzingen gegeven voor inwoners uit Noord-Brabant", weet Ostendorp. "Daar valt onze komende tegenstander ook onder. In overleg met betrokkenen nemen wij wellicht aankomende week nog extra maatregelen. De wedstrijd wordt wat ons betreft gewoon in een volle De Vijverberg gespeeld. Maar zeker richting de spelers zijn wij voorzichtig."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)