De Graafschap in ‘nieuwe vorm’ op radio

Gepubliceerd: 30-08-2020 12:08. Bijgewerkt: 31-08-2020 13:23

De wedstrijden van De Graafschap zijn komend seizoen live te volgen op de radio bij Optimaal FM. Door de coronamaatregelen krijgen de uitzendingen wel een nieuwe vorm waarbij ook ruimte is voor de mening van luisteraars binnen het format ‘Deurdonderen’.

Optimaal FM doet al vele seizoenen radioverslag met twee voetbalverslaggevers in het stadion, om zo de gehele negentig minuten integraal verslag te kunnen overbrengen aan de luisteraar. Door de coronamaatregelen is er komend seizoen slechts één verslaggever per medium welkom in de verschillende voetbalstadions. Op ouderwetse wijze radioverslag doen is er zodoende niet bij. Reden voor Optimaal FM om naast de vele schakelingen met de verslaggever in het stadion, enkele analisten met een De Graafschap-verleden toe te voegen aan de uitzendingen. Vanuit de studio kijken de veelal oud-spelers mee met de wedstrijd, om zo de verslaggever in het stadion aan te vullen met relevante wedstrijdinformatie.

Een deel van de seizoenskaarthouders moet dit seizoen noodgedwongen de thuiswedstrijden missen door de coronamaatregelen. Om toch een derde helft te beleven, start Optimaal FM met het initiatief ‘Deurdonderen’. Direct na afloop van het duel kunnen supporters op de radio hun mening geven over De Graafschap en de wedstrijd. Laat tijdens de wedstrijd van je horen door via WhatsApp een bericht te sturen naar het nummer 06-47470022. Wie weet praat jij dan in de uitzending mee over de prestaties van de Superboeren.

Leeuwerik als analist
De eerste De Graafschap-radiouitzending in de nieuwe vorm is maandagavond rond de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Direct aansluitend op De Avondshow begint het sportprogramma, met om 20.00 uur de eerste schakeling naar De Vijverberg. Martijn Meerdink, voormalig international uit Winterswijk, zal de analist in de studio zijn. Bekijk hier hoe je Optimaal FM kan ontvangen, of luister de wedstrijd via deze livestream.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)