De Graafschap huurt Clint Leemans van PEC

Gepubliceerd: 27-01-2021 12:01. Bijgewerkt: 27-01-2021 12:53

De Graafschap heeft zich versterkt met middenvelder Clint Leemans. De middenvelder komt op huurbasis voor de rest van het seizoen uit voor de Doetinchemse club.

"Ik ben heel blij deze stap te kunnen maken", aldus Leemans op de clubwebsite. "Deze club verdient het om te promoveren en ik hoop daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen. Ik wil weer gaan spelen. Daar zal ik hard voor moeten werken, maar ik weet wat ik kan en hoop daar het team mee te kunnen helpen." Manager voetbalzaken Peter Hofstede is blij met de komst van de creatieve middenvelder: "Met de komst van Clint halen wij een ervaren speler, die op meerdere posities op het middenveld goed uit de voeten kan. Hij is een prima aanvulling voor onze selectie. Clint werd in september nog uitgeroepen tot speler van de Eredivisie." De 25-jarige middenvelder kwam dit seizoen tot 19 duels voor de Zwollenaren, waar hij begin dit seizoen nog in de basis stond als rechtsbuiten. Dit seizoen wist hij drie keer te scoren en één assist te geven voor PEC.


Daarna moest de in Veldhoven geboren Leemans het vooral doen met een rol als invaller. Zo kwam hij dinsdagavond in de slotfase nog in het veld in het 2-2 gelijkspel van de Zwollenaren in het duel met Heracles. In het verleden speelde de middenvelder onder meer voor RKC Waalwijk, VVV Venlo en in de jeugd van PSV. Leemans is de eerste winterse versterking voor De Graafschap. Trainer Mike Snoei en Hofstede gaven eerder aan op zoek te zijn naar een creatieve aanvallende middenvelder en lijken deze met Leemans nu binnen te hebben.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)