De Graafschap hunkert naar winst bij MVV

Gepubliceerd: 25-01-2018 16:01. Bijgewerkt: 26-01-2018 14:33

De Graafschap reist vrijdagavond af naar Maastricht voor de uitwedstrijd tegen MVV. Na vijf wedstrijden zonder overwinning hunkeren de Superboeren naar de zoete smaak van een driepunter.


"Winnen is het enige medicijn dat nu telt", weet trainer Henk de Jong. "Hoe maakt niet eens zoveel uit. Als we niet mooi spelen, maar wel de punten pakken, steek ik beide handen goed in de lucht." De laatste overwinning tegen Jong AZ dateert inmiddels van meer dan een maand geleden. "Dat gaat zeker in de kopjes zitten", aldus clubtopscorer Daryl van Mieghem. "Misschien is er dan wat frustratie over en weer naar elkaar. Dat moet eruit. Een overwinning doet dan wonderen."


De Graafschap is door de slechte resultaten bezig aan een vrije val op de ranglijst. Het rechterrijtje van de ranglijst is inmiddels dichterbij dan de top drie. "Dat is vervelend", ziet ook De Jong. “Maar als je straks vier keer op rij wint, sta je er ook gewoon weer bij.” Van Mieghem ziet in ieder geval genoeg kansen in Maastricht. "Volgens mij hebben zij het ook niet heel makkelijk op dit moment", aldus de aanvaller over de nummer twaalf van de ranglijst. “Maar we moeten op dit moment naar onszelf kijken."

Abena sluit aan bij ziekenboeg
De Graafschap kan tegen MVV door blessures geen beroep doen op Elvio van Overbeek, Anthony van den Hurk, Andrew Driver, Tim Receveur en Myenty Abena. "Het leek eerst goed, maar gedurende de week werd het toch minder", zegt De Jong over de hoofdblessure van rechtsback Abena. "Gelukkig hebben we nog een paar spelers over. En we nemen wat jonge jongens mee uit de jeugd.

Vermoedelijke opstelling: Bednarek; Schoop, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Olijve, Klaasen, Diemers; Van Mieghem, Ars, El Jebli.

UPDATE: Vrijdag is duidelijk geworden dat Myenty Abena in tegenstelling tot eerdere berichten alsnog kan aansluiten bij de selectie. Het is niet bekend of hij in de basis start.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)