De Graafschap houdt vast aan basiselftal

Gepubliceerd: 26-10-2018 15:10. Bijgewerkt: 26-10-2018 15:35

De Graafschap treedt in het thuisduel tegen Excelsior aan met dezelfde elf als in de wedstrijd tegen Fortuna van vorig weekend. Trainer Henk de Jong is de afgelopen dagen nog wel een aantal keren wakker geschrokken van de gemiste kansen, maar was vooral positief over het vertoonde spel.


"Dat was Eredivisie-voetbal", aldus De Jong. "We creëerden tussen de zeven en tien kansen, maar kregen er ook een aantal tegen. Als we dat er nog uitkrijgen, dan begint het er beter op te lijken." Daarom begint De Jong ook met dezelfde elf als tegen Fortuna. "Ik vind echt dat we hier wat mee kunnen. Dat kun je op één of twee plaatsen wisselen, want we hebben een hele mooie bank. We doen er echt alles aan, dat gaat zich een keer uitbetalen."

Verdediger Lars Nieuwpoort stond twee maanden aan de kant met een hamstringkwetsuur, maar is op de weg terug. "In het begin zit je je te verbijten op de tribune, gelukkig zat ik vorige week weer op de bank", aldus Nieuwpoort. "Dat geeft een goed gevoel. Nu wachten op een kans, als die zich voordoet." Nieuwpoort weet wel waar De Graafschap Excelsior pijn kan doen. "Ze hebben niet heel veel snelheid in het centrum, daar moeten wij gebruik van maken."

Verwachte opstelling De Graafschap:
Jurjus; Owusu, Straalman, S. Nieuwpoort, Abena, Tutuarima; Olijve, El Jebli, Klaasen; Van Mieghem, Serrarens.

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)