De Graafschap houdt vast aan basiselftal

Gepubliceerd: 05-10-2018 15:10. Bijgewerkt: 05-10-2018 16:13

De Graafschap houdt in het thuisduel tegen SC Heerenveen vast aan dezelfde elf basisspelers als in het gewonnen thuisduel tegen Willem ll van vorige week. Voor trainer Henk de Jong is het duel met de Friezen een bijzonder treffen.


"Als ik tegen Heerenveen of Cambuur speel, zijn dat voor mij speciale wedstrijden", aldus Henk de Jong. "Ik rijd elke dag langs het Heerenveen-stadion, we praten gewoon Fries thuis." Zaterdag gaat het De Jong echter vooral om de drie punten. "Ik gun Heerenveen het beste, maar morgen zijn we sportieve vijanden." Tegen de Friezen zal Erik Bakker weer een centrale rol op het middenveld vervullen. De middenvelder heeft het naar zijn zin in Doetinchem: "Ik had al het idee dat het een hele mooie club was, maar dat is alleen maar bevestigd in de paar maanden dat ik hier ben. Het bevalt heel goed."

De Jong wilde weinig weggeven over zijn strijdwijze, maar Bakker weet precies hoe De Graafschap de punten in eigen huis kan houden. "Door precies hetzelfde te starten als in de wedstrijd tegen Willem II", aldus de 28-jarige middenvelder. "We moeten Heerenveen laten zien dat hier niks te halen valt. Of in ieder geval dat ze het heel moeilijk gaan krijgen en een hele goede dag moeten hebben om van ons te winnen."

Nieuwpoort nog niet fit

Aanvoerder Sven Nieuwpoort begon deze week weer met trainen, maar kreeg een terugslag in zijn herstel. "Hij kreeg gisteren toch weer een reactie, dus die kan ook niet op de bank", aldus De Jong. "Wel kregen we mooi nieuws dat Ted van de Pavert weer mag beginnen met trainen, maar dat zal nog wel een aantal weken gaan duren."

Opstelling: Jurjus; Owusu, Abena, Straalman, Tutuarima; Olijve, Bakker, Nijland; Van Mieghem, Thomassen, El Jebli.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)