De Graafschap houdt Ajax van kampioenschap

Gepubliceerd: 08-05-2016 17:05. Bijgewerkt: 08-05-2016 17:45

De Graafschap heeft Ajax van het Nederlandse kampioenschap afgehouden. Op de eigen Vijverberg speelden de Superboeren met 1-1 gelijk, waardoor de titel naar PSV ging.

Na een energieke beginfase van de Superboeren nam Ajax langzaam het initiatief in de wedstrijd over. Dit leidde in de zestiende minuut tot de openingstreffer van Amin Younes. De linksbuiten kwam naar binnen toe en schoot met rechts raak. Ajax kreeg in het restant van de eerste helft nog kansen, maar wist niet meer te scoren.

De tweede helft creëerde Ajax wederom een aantal kansen, zonder doelpunten tot gevolg. Aan de andere kant was het voor De Graafschap wel raak. Bryan Smeets schoot na een assist van Youssef El Jebli vanaf het randje van de zestien meter raak. Ajax probeerde het restant van de wedstrijd een doelpunt te forceren, maar ondanks kansen over en weer werd er niet meer gescoord.

Dankzij het gelijkspel gaat het kampioenschap in de eredivisie naar PSV. De Graafschap kan zich opmaken voor de nacompetitie. Vrijdag wacht daarin de uitwedstrijd tegen MVV in Maastricht.


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)