De Graafschap hoopt op mooi bekeraffiche

Gepubliceerd: 19-11-2020 13:11. Bijgewerkt: 19-11-2020 13:16

De Graafschap-trainer Mike Snoei vindt het een tegenvaller dat het toernooi om de KNVB Beker verder gaat zonder de amateurs, maar hoopt in de tweede ronde in actie te komen. De KNVB besloot dinsdag de amateurclubs uit te sluiten van deelname, omdat zij dankzij de geldende coronamaatregelen niet op korte termijn weer wedstrijden mogen spelen.

“Het haalt een beetje de charme weg van dit bekertoernooi”, zegt Snoei. “Elk jaar maken de amateurploegen het verschil, aangezien er veel verrassende uitslagen zijn.” Door het uitvallen van de amateurploegen blijven er 23 profclubs over, waarvan er zaterdagavond negen vrij zullen worden geloot. Er wordt geloot voor de tweede ronde die half december wordt afgewerkt, waarna het toernooi in januari verder gaat met de achtste finales. Na de uitoverwinning in de vorige ronde tegen FC Twente (1-3) speelt Snoei speelt het liefst gewoon een wedstrijd in de tweede ronde: “Ik hoop in ieder geval een thuiswedstrijd, wie weet is het tegen die tijd al mogelijk om voor bijvoorbeeld drieduizend supporters te spelen.”

Ook verdediger Toine van Huizen kijkt uit naar de volgende ronde: “Het zijn altijd mooie wedstrijden, en daar kunnen we ons als ploeg ook mee meten, zegt de centrumverdediger.” Zaterdagavond gaan de Doetinchemmers mee in de loting met de overgebleven profclubs. De tweede ronde wordt afgewerkt op 15, 16 of 17 december. Mocht De Graafschap vrijgeloot worden of de tweede ronde winnen, wacht de achtste finale op 19, 20 of 21 januari.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)