De Graafschap hoopt op coulance van KNVB

Gepubliceerd: 23-08-2019 13:08.

Bij de onafhankelijke tuchtcommissie in Zeist diende donderdagavond de zaak tussen De Graafschap en de KNVB. De Doetinchemse voetbalclub ging in beroep tegen de strafeis waarbij onder meer drie vakken moeten worden afgesloten in een competitiewedstrijd, met name omdat in de ogen van de club de verkeerde mensen worden bestraft.


“Wij weten dat vuurwerk gewoon niet mag in een stadion”, zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap. “Of we het nou mooi vinden of niet, het mag niet.” De strafeis, opgelegd naar aanleiding van het gebruik van vuurwerk in de nacompetitieduels met Cambuur Leeuwarden en Sparta, was een boete van 15.000 euro en één wedstrijd zonder supporters in de vakken 22,23 en 24. “We weten dat die acties niet worden georganiseerd door de supporters die in de vakken 23 en 24 zitten”, vertelt Ostendorp. “Ik heb proberen uit te leggen dat opa’s, oma’s, vaders en moeders die met hun kinderen en kleinkinderen naar De Graafschap komen dan worden gestraft. Dat zou ik echt verschrikkelijk vinden.”

De uitspraak is over twee weken, wat betekent dat een eventuele sanctie geldig is voor het thuisduel met Jong Ajax. “De straf zal ook wel volgen”, verwacht Ostendorp. “Ik zou kunnen leven met het feit dat de tuchtcommissie tot het besluit komt om de mensen in vak 23 en 24 de wedstrijd gewoon te laten bezoeken. Dat zou rechtvaardigheid zijn.”

Boete voor VVV-uit
Naast de boete voor de sfeeracties in de nacompetitie, waarvoor het geld inmiddels door supporters is opgehaald, ging De Graafschap donderdag ook in beroep tegen een opgelegde sanctie voor een spandoek in het uitduel met VVV waarop 'Respectloos zootje, KNVB maffia' stond. Hier hangt de club een boete van 2.500 euro voor boven het hoofd.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)