De Graafschap hoopt dit seizoen op Deprem

Gepubliceerd: 13-02-2018 12:02. Bijgewerkt: 13-02-2018 12:17

De Graafschap hoopt dit seizoen alsnog Rodin Deprem binnen te halen. Hoewel er nog geen duidelijkheid over de opleidingsvergoeding is, overlegt de club met de KNVB over mogelijke dispensatie voor de overgang van de aanvaller.

"Het is frustrerend", beaamt manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Ook omdat niemand duidelijk een uitspraak kan doen." De Graafschap wil de jonge Zweedse aanvaller graag bij de selectie voegen en is met Deprem zelf akkoord over een contract voor 2,5 seizoen, maar weet niet of het een opleidingsvergoeding van 90.000 euro moet betalen aan zijn huidige werkgever Örebro SK. Desondanks onderzoekt de club in gesprek met de KNVB de mogelijkheid tot dispensatie. "We moeten nu overschrijven buiten de transferwindow", aldus Hofstede. "Dus moeten we dispensatie aanvragen."

Als de dispensatie rond is, wil De Graafschap snel schalen en de overgang afronden. "Ons is de mening toegedaan dat ze daar geen recht op hebben", vertelt Hofstede over de opleidingsvergoeding. De club voelt zich gesteund door de Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO). "Maar het is eerst maar afwachten of hij nog overgeschreven kan worden."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)