De Graafschap herstelt met winst in Utrecht

Gepubliceerd: 05-04-2021 16:04. Bijgewerkt: 05-04-2021 17:21

De Graafschap weet na drie wedstrijden zonder zege weer wat winnen is. Op bezoek bij Jong FC Utrecht werd maandagmiddag met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Dary van Mieghem in de eerste helft.


De Doetinchemmers domineerden voor rust en kregen na acht minuten de eerste kans, maar aanvoerder Van Mieghem schoot naast. In de zeventiende minuut kregen Johnatan Opoku en Elmo Lieftink de bal niet voorbij doelman Thijmen Nijhuis. Vijf minuten later was de bevrijdende openingstreffer wel een feit. Van Mieghem zette goed door in het strafschopgebied en schoof de bal onder de keeper door: 0-1. Mohamed Mallahi kreeg in de 37e minuut de beste kans voor de thuisploeg, maar Rody de Boer bracht redding. Vlak voor rust verzuimde Lieftink op aangeven van Opoku van dichtbij de tweede treffer te maken.

Jong FC Utrecht had na rust meer balbezit dan in de eerste helft en werd na een klein uur spelen voor het eerst gevaarlijk. Het schot van Odysseus Velanas werd door De Boer naast getikt. Ook Mallahi was dichtbij, maar zijn poging eindigde in het zijnet. Joey Konings werd vervolgens tot twee keer toe gevaarlijk na slecht verdedigen. Eerst lag doelman Nijhuis in de weg, even later schoot de wisselspeler naast. In de slotfase begon Jong Utrecht aan een slotoffensief. Dit leidde tot gevaarlijke momenten voor Tim Pieters en Velanas, maar zij scoorden niet. Invaller Melvin Platje schoot in blessuretijd nog op de paal.


Door de overwinning heeft de ploeg van trainer Mike Snoei voorlopig de tweede plek weer in handen, concurrent Almere City komt maandag nog in actie. De Graafschap vervolgt de competitie zondagmiddag met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)