De Graafschap herpakt zich met thuiszege

Gepubliceerd: 08-01-2021 20:01. Bijgewerkt: 08-01-2021 22:25

De Graafschap heeft zich vrijdagavond herpakt na de pijnlijke uitnederlaag tegen Almere City. Op de eigen Vijverberg werd Telstar door twee doelpunten in de eerste helft met 2-0 verslagen.


Na een klein kwartier spelen kwam De Graafschap op voorsprong. Joey Konings tikte, met wat fortuin, een voorzet van rechtsback Julian Lelieveld via de paal binnen. Vijf minuten later had Rasheem Fernandes de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij schoot van dichtbij ver over. Een fraaie aanval resulteerde vijf minuten voor rust in een verdubbeling de Doetinchemse voorsprong. Konings bleef in het strafschopgebied sterk aan de bal en legde de bal klaar voor Ralf Seuntjens. De clubtopscorer bleef koel en schoot de 2-0 beheerst in de hoek binnen.

Vlak na rust had Seuntjens de 3-0 op zijn schoen, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Jasper Schendelaar. Beide ploegen leden in de tweede helft veel balverlies en kwamen niet tot grote kansen. Lelieveld kreeg in de zeventigste minuut een kansje, maar stuitte op de doelman. Vijf minuten later werd de rechtsback weer gevaarlijk, ditmaal na een pass van Danny Verbeek, maar hij scoorde niet. In de slotfase gaf trainer Mike Snoei de kans aan jeugdproducten Milan Hilderink en Camiel Neghli. Die laatste kreeg nog een mogelijkheid, maar gescoord werd er niet meer.

Door de overwinning stijgt De Graafschap voor even naar de derde plaats op de ranglijst. Nummer vier NAC Breda komt vrijdagavond nog in actie tegen Roda JC. De competitie voor de Doetinchemmers gaat volgende week vrijdag verder met een uitwedstrijd tegen Roda JC.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)