De Graafschap heeft nieuw adviesorgaan

Gepubliceerd: 02-11-2018 10:11. Bijgewerkt: 02-11-2018 10:33

Per 1 november heeft De Graafschap een ‘klankbord voetbalzaken’ in het leven geroepen. Dat houdt in dat Berry Powel, Freek Jansen en Joseph Wannet onbezoldigd en belangeloos meedenken met het technische beleid van de club.

“De zoektocht naar een RvC-lid werd een hoofdpijndossier”, laten voorzitter Martin Mos en algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp op de clubsite weten. “We hebben met veel mensen gesproken, maar de portefeuille voetbaltechnische zaken blijkt bijna niet door één persoon in te vullen.” Volgens Ostendorp en Mos is het klankbord een waardevolle aanvulling. “De leden hebben ervaring bij diverse clubs in het betaald voetbal, maar kennen daarnaast het DNA, de uitdagingen en de missie van de club.” Powel is een welbekende ex-Graafschap-spits, Jansen is oud-speler van de jeugd en inmiddels verslaggever van Voetbal International en Wannet was jeugdspeler van de club in de jaren tachtig en is inmiddels enkele decennia sportverzekeraar.

De leden van het klankbord gaan actief feedback geven bij voetbaltechnische besluiten en geeft daarnaast het controlerende orgaan, de Raad van Commissarissen, advies. “Het is heel goed om met elkaar te sparren over keuzes die gemaakt moeten worden op technisch vlak”, stelt technisch manager Peter Hofstede op de clubsite.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)