De Graafschap hard onderuit tegen FC Emmen

Gepubliceerd: 16-02-2018 22:02. Bijgewerkt: 16-02-2018 22:37

De Graafschap heeft vrijdagavond verzuimd om uitstekende zaken te doen in de derde periode. Na een 2-2 ruststand werden de Superboeren in de tweede helft volledig overbluft en uiteindelijk met 5-2 verslagen.


In de slordige eerste helft kwam FC Emmen na ruim tien minuten op voorsprong. Alexander Bannink werd in volledige vrijheid door Tim Siekman aangespeeld in het zestienmetergebied van De Graafschap en schoof de bal beheerst onder Filip Bednarek door. De ploeg van trainer Henk de Jong kwam na een klein half uur spelen op gelijke hoogte toen de rappe Daryl van Mieghem werd weggestuurd en bekwaam afrondde. Dankzij Tarik Tissoudali kwam De Graafschap twee minuten later zelfs op voorsprong, maar een eigen goal van Sven Nieuwpoort bepaalde de ruststand op 2-2.

In de tweede helft werd De Graafschap nauwelijks nog gevaarlijk. FC Emmen speelde daarentegen een stuk vrijer en kwam tot kansen. In de 72e minuut kopte Nick Bakker van dichtbij een teruggelegde corner binnen en zette zijn ploeg daarmee op 3-2. Wederom Bannink zorgde enkele minuten later met de kop voor de beslissende 4-2. In de blessuretijd tekende invaller Norair Aslanjan-Mamedov met een pegel in de kruising voor de geflatteerde 5-2.

Door deze harde nederlaag haakt De Graafschap definitief af in de strijd om de derde periode. In de competitie zakken de Superboeren terug naar de achtste plaats op de ranglijst. Volgende week komt Helmond Sport op bezoek in Doetinchem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)