De Graafschap hard onderuit in duel met AZ

Gepubliceerd: 02-05-2019 14:05. Bijgewerkt: 02-05-2019 17:03

De Graafschap heeft donderdagmiddag een besloten oefenduel tegen AZ verloren. Op de eigen Vijverberg waren de gasten uit Alkmaar met 0-5 te sterk in de wedstrijd die de laatste testcase was in aanloop naar de seizoensontknoping.


De bezoekers begonnen beter aan het duel en kwamen binnen een kwartier op voorsprong. Na enkele gemiste kansen had aanvaller Mats Seuntjens het vizier wel op scherp staan en strafte een slordigheid in de Doetinchemse defensie af: 0-1. Even later leek Ron Vlaar zijn ploeg al op 0-2 te zetten, maar doelman Nigel Bertrams bleek een sta-in-de-weg voor de Alkmaarse aanvoerder. De Graafschap kon maar weinig inbrengen tegen de sterkere gasten, alleen Nabil Bahoui schoot op doel. Op slag van rust verdubbelde AZ alsnog de voorsprong, toen Guus Til een fraaie combinatie beheerst afrondde.

Het spel van de thuisploeg bleef na rust stroperig. Flankaanvaller Calvin Stengs was al snel dichtbij de 0-3, maar zijn schot eindigde op de paal. De Graafschap werd vervolgens gevaarlijk via Erik Bakker. Na een combinatie met Delano Burgzorg eindigde het harde schot van de middenvelder op de vuisten van Piet Velthuizen. AZ liep in de tweede helft alsnog uit naar een ruime zege door twee doelpunten van Oussama Idrissi, waaronder een benutte penalty na hands van Bart Straalman. Het slotakkoord was voor Bjørn Johnsen, die met een intikkertje de eindstand bepaalde op 0-5.

De Graafschap hervat de competitie over anderhalve week met de uitwedstrijd tegen Vitesse op zondag 12 mei. Vervolgens wacht op woensdag 15 mei de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Ajax. Daarna volgt mogelijk de nacompetitie

Opstelling eerste helft: Bertrams; Ligeon, Straalman, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Vet, Matusiwa, El Jebli; Bahoui, Benschop en Serrarens.
Opstelling tweede helft: Jurjus; Owusu, Straalman, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Klaasen, Olijve, Bakker; Van Mieghem, Serrarens en Burgzorg.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)