De Graafschap hard naar play-offs gestuurd

Gepubliceerd: 12-05-2019 17:05. Bijgewerkt: 13-05-2019 1:22

De Graafschap heeft zondag de Gelderse derby snoeihard verloren van Vitesse. De Arnhemmers declasseerden de Superboeren met 6-1, die door deze nederlaag zijn veroordeeld tot het spelen van play-offs.


De Graafschap begon nog aardig aan het duel in het Gelredome. Charlison Benschop scoorde, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Furdjel Narsingh liet een slippertje van Vitesse onbenut en Delano Burgzorg knalde op de vuisten van Remko Pasveer. Daarna was het gedaan met de Doetinchemse bluf. Vitesse rechtte de rug, was daarna de baas en kwam na een schot van Martin Ødegaard die van richting veranderde op voorsprong. Na 37 minuten maakte Thomas Buitink er nog 2-0 van.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders, De Graafschap probeerde het wel maar kwam niet meer tot grote kansen. Twintig minuten voor tijd kopte de vrijstaande Buitink 3-0 binnen, twee minuten later maakte Ødegraard uit een strafschop er zelfs 4-0 van. Invaller Oussama Darfalou maakte 5-0, aan de andere kant krulde invaller Youssef El Jebli uit een vrije trap wonderschoon een eretreffer binnen: 5-1. Het slotakkoord (6-1) kwam van Richie Musaba.

Door de nederlaag - en de zege van FC Emmen - kan De Graafschap zich niet meer rechtstreeks handhaven in de eredivisie. Woensdag spelen de Superboeren nog tegen Ajax, dat op dit moment officieus kampioen is. Daarna volgt de nacompetitie voor lijfsbehoud.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)