De Graafschap haalt flink uit in Heerenveen

Gepubliceerd: 16-03-2019 21:03. Bijgewerkt: 16-03-2019 21:30

De Graafschap heeft zaterdagavond een belangrijke uitzege geboekt in het Abe Lenstra Stadion. De Superboeren maakten na rust het verschil en liepen uit van 0-1 naar 0-3 tegen sc Heerenveen.

Al na drie minuten kwam De Graafschap op voorsprong, toen Azor Matusiwa de bal meegaf aan de teruggekeerde Charlison Benschop. Hij schoof de bal feilloos in de lange hoek achter doelman Warner Hahn. Ondanks hoge druk van de thuisploeg, kwam Heerenveen niet tot uitgespeelde kansen. Het duo Sam Lammers en Michel Vlap kwam er niet aan te pas, waardoor het sporadische gevaar kwam van een afstandsschot van Yuki Kobayadhi. Nigel Bertrams bleek een sta in de weg. Matusiwa schoot nog op de eigen doelpaal.

Na rust ging feller Heerenveen op jacht naar de gelijkmaker, maar kwam het gevaar vooral vanuit de omschakeling van De Graafschap. Uit een hoekschop van Youssef El Jebli beloonden de Superboeren zich, toen Javier Vet voor zijn man kwam en 0-2 maakte. Nog geen drie minuten later, in de 71e minuut, kwam de beslissing en het hoogtepunt van de avond. Delano Burgzorg slalomde zich door de defensie en schoof fraai de 0-3 tegen de touwen. In de slotfase leek Heerenveen een strafschop te krijgen, maar scheidsrechter Bax draaide zijn beslissing terug na het zien van de videobeelden.

Door deze ruime zege neemt De Graafschap afstand van hekkensluiter NAC (acht punten verschil) en klimt het naar de zestiende plaats van de Eredivisie, met één punt achterstand op de veilige vijftiende plaats. Over twee weken komt Heracles Almelo naar De Vijverberg.

Foto: De Graafschap

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)