De Graafschap haalt energie uit interlands

Gepubliceerd: 14-10-2021 17:10. Bijgewerkt: 14-10-2021 19:08

De Graafschap treft vrijdagavond met de nummer acht van de competitie, FC Eindhoven, een ploeg die vooral in thuiswedstrijden een sterke indruk maakt. De Superboeren willen op een goed bezette Vijverberg met beter voetbal dan afgelopen week de drie punten in Doetinchem houden.


"Dat ze het uit wat moeilijker hebben dan thuis dat is duidelijk", zegt trainer Reinier Robbemond. "Misschien heeft dat te maken met het kunstgras wat mee speelt." Volgens Robbemond zit er duidelijk een lijn in de manier hoe ze willen spelen. "Voor ons een uitdaging om hun te kunnen stuk spelen. Wij zullen spelen om te winnen dus dat is niet anders dan normaal", aldus Robbemond. Dat zijn ploeg nu op een gedeelde eerste plaats staat is voor de oefenmeester geen onderwerp. "Wij zijn in die zin nog niet bezig met de ranglijst", laat Robbemond weten. "Wij zijn alleen maar bezig met iedere dag zorgen dat wij beter gaan voetballen dan dat we tegen Almere hebben gedaan. Wij kunnen veel beter." Toch heeft hij een duidelijke visie voor het einde van de competitie: "Dat je daar aan het einde van het jaar wil staan dat is uiteraard wel het doel."

Trainer Robbemond kan naast Kaapverdisch international Jeffry Fortes ook weer een beroep doen op jeugdinternationals Philip Brittijn en Devin Haen. "Ze komen met positieve ervaringen terug en dat geeft goede energie", laat Robbemond weten. "Dat zijn voor alle drie topervaringen en dat positieve nemen ze weer mee de groep in." De zeventienjarige Haen was tweemaal trefzeker bij Oranje onder 18. "Helaas tegen Zweden geen minuten gemaakt", vertelt Haen. "Maar de tweede wedstrijd tegen Oostenrijk in de basis en twee goals mogen maken." In de wedstrijd met Oostenrijk maakte ook Brittijn zijn interlanddebuut. "Ze kwamen met een grote glimlach de kleedkamer binnen lopen", zegt Robbemond. "Maar dat doen ze wel vaker de laatste weken."

Oranjeklant Haen blijft geduldig
Over een mogelijk basisdebuut vrijdagavond is de jonge aanvaller nuchter. "Het is afwachten wat de trainer wil", laat Haen weten. "We gaan gewoon lekker door hoe we bezig zijn en dan zien we het wel." Ook Trainer Robbemond houd de spanning er nog in: "Wie weet, maar de jongens krijgen eerst de opstelling te horen. Dat doen we altijd op die manier dus ik kan jullie helaas nog geen mededeling geven."


Vermoedelijke opstelling
: Jurjus; Lelieveld, Fortes, van Heertum, Baas; Schuurman, Dekker, Lieftink; Acheffay, Konings(Haen), Korte.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)