De Graafschap haakt af in strijd om periode

Gepubliceerd: 08-12-2017 22:12.

De Graafschap is vrijdagavond na de eerste uitnederlaag van het seizoen afgehaakt in de strijd om de tweede periode. De Superboeren verloren op een besneeuwd veld met 2-1 van Almere City.


Na een kwartier spelen was de eerste echte kans van de Superboeren op het witte veld direct raak, nadat Anthony van den Hurk een goede voorzet van Daryl van Mieghem knap wist binnen te koppen. Niet veel later was het al gelijk, nadat Silvester van de Water profiteerde van een slippertje van Jordy Tutuarima. De verdediger speelde de bal te kort terug op zijn doelman Filip Bednarek en gunde Almere zo een niet te missen kans op de gelijkmaker.

Net als voor rust had de thuisploeg ook na de thee de grootste kansen. Dennis van der Heijden zette Almere vijf minuten na rust op 2-1 voorsprong, nadat Leeroy Owusu alle tijd kreeg een goede voorzet te leveren. De Graafschap ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg pas in de slotfase van de wedstrijd enkele mogelijkheden. De grootste was voor Mark Diemers, die zijn schot gekeerd zag worden door Almeerse keeper Chiel Kramer.

Door deze nederlaag is De Graafschap afgehaakt in de strijd om de periodetitel. In de reguliere stand staan de Doetichemmmers, die volgende week FC Oss ontvangen, nog op de vierde plaats.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)