De Graafschap goed uit veiligheidsrapport

Gepubliceerd: 09-10-2018 9:10. Bijgewerkt: 09-10-2018 9:56

De Graafschap komt goed naar voren in het ‘Jaarverslag Voetbal en veiligheid’ over het seizoen 2017/2018. Alleen de politie-inzet rond het thuisduel tegen NEC uit Nijmegen is terug te vinden in de ‘toplijstjes’.

De wedstrijd op 17 november 2017 tussen De Graafschap en NEC op De Vijverberg was de wedstrijd met de meeste politie-inzet in Doetinchem. Toen werden in totaal 606 manuren van de politie ingezet, wat de vijfde grootste inzet van politie is in het hele Jupiler Leauge-seizoen. In de top-5 van wedstrijden met de meeste politie-inzet in die competitie is geen plaats voor de risicowedstrijden van de Superboeren tegen Go Ahead Eagles. Koploper in de lijst is het duel Fortuna Sittard-Jong PSV met de inzet van 2183 politie-uren.

In het rapport heeft Matthijs Keuning, voorzitter van Supporterscollectief Nederland, positieve woorden over voor de omgang met uitsupporters in Doetinchem. “Zij hebben een vaste kroeg waar uitsupporters kunnen verzamelen en gezellig een drankje kunnen doen. Dat gaat zonder problemen.” Dit is opvallend, aangezien na het thuisduel tegen FC Groningen nog ongeregeldheden uitbraken bij het café.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)