De Graafschap gestart aan nieuwe seizoen

Gepubliceerd: 26-06-2021 17:06. Bijgewerkt: 26-06-2021 17:38

De Graafschap begon zaterdagochtend in Westendorp onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Reinier Robbemond aan de eerste training van het nieuwe seizoen. De teruggekeerde Hidde Jurjus is een van de, tot nog toe twee, aanwinsten voor het nieuwe seizoen en de geboren Lichtenvoordenaar had het direct weer naar zijn zin.


"Het voelt gelijk wel heel fijn", aldus Jurjus. "Dat is ook wat de club uitstraalt naar spelers die wél voor het eerst bij de club komen. Ik denk dat we een leuke groep hebben en het voelt goed aan." Ook Robbemond was blij met de groep op het veld te staan: "Heerlijk om te starten. Je hebt een hoop energie en dat zie je aan de jongens ook. We hebben vol goede moed kunnen starten." Robbemond trainde bijna twee uur met zijn groep en nam uitgebreid de tijd om ook direct tactisch te trainen. Zo lijkt de oefenmeester uit te gaan van een 4-3-3-formatie met opkomende backs. "Dit is het begin en je wil de jongens direct laten kennismaken met de speelwijze. Dat begint met kleine stapjes en daar hebben we de eerste aanzet toe gedaan."

De 27-jarige Jurjus speelde vorig seizoen in de 3.Bundesliga bij KFC Uerdingen en beleefde daar een seizoen dat twee gezichten kende en koos uiteindelijk bewust voor een terugkeer naar De Graafschap: "Ik heb 25 wedstrijden gespeeld, niet alles maar wel veel. En eigenlijk ook wel goed gespeeld. Maar de club was in handen van een Russische eigenaar en die was na drie maanden weg. De laatste tijd in Duitsland was wel zwaar."

'Kwaliteit halen'
Robbemond trainde met een groep van zeventien selectiespelers aangevuld met jeugd. De trainer wil graag nog enkele aanwinsten begroeten maar wil niet ingaan op welke posities hij versterkingen wil: "Daar hebben we het intern wel over, maar vind het nu niet netjes om positites te gaan noemen. Dan diskwalificeer je spelers die daar nu spelen. Maar als je extra kwaliteit kunt krijgen, dan moet je dat doen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)