De Graafschap gemankeerd naar Almelo

Gepubliceerd: 20-09-2018 15:09. Bijgewerkt: 20-09-2018 16:47

De Graafschap moet het vrijdagavond in het uitduel bij Heracles Almelo doen met een geïmproviseerde verdediging. Trainer Henk de Jong mist een vijftal verdedigers, waaronder aanvoerder Sven Nieuwpoort, Jordy Tutuarima en Ted van de Pavert.


"Je mist een hoop mensen, maar dan krijgen anderen weer een kans", aldus De Jong. "Dan kunnen er jonge jongens vanuit de beloften mee op de bank, dus dat is wel weer positief." De Drachtse oefenmeester kwam ook nog even terug op het duel met VVV-Venlo van afgelopen zaterdag. "De eerste helft was niet goed. Daarom heb ik ook ruzie met mijn jongens gemaakt", geeft De Jong aan. "Ik vind dat we niet in bescheidenheid ten onder moeten gaan. De strijd en de passie moet beter en dan moeten we het lef hebben om te voetballen."

De Jong noemde na de thuiswedstrijd tegen VVV zijn ploeg een Jupiler League-ploeg in de Eredivisie. Javier Vet begreep wel wat zijn trainer daarmee bedoelde. "Als je kijkt naar de momenten waarop we wedstrijden weggeven, dan denk ik dat wel", aldus Vet. "Het is niet zo dat wij ons makkelijk kunnen handhaven, dus zal het op strijd aankomen. Daar staat de Jupiler League wel bekend om."

Vet start als verdediger
Vanwege alle verdedigende problemen posteert De Jong middenvelder Vet als centrale verdediger. De middenvelder speelde bij zijn vorige clubs FC Dordrecht en Almere City al eens op die positie. "Dat is voor mij nu een ideale positie", vindt Vet. "Met het spel voor me en zo proberen aan het voetballen te komen. En op die manier proberen in de duels te komen."

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Abena, Vet, Straalman, Owusu; Bakker, Klaassen, Nijland; Van Mieghem, Serrarens, El Jebli.

Foto: REGIO8

Copyright ┬ę 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)