De Graafschap gelukkigste met punt bij NEC

Gepubliceerd: 23-03-2018 22:03. Bijgewerkt: 23-03-2018 22:43

De Graafschap heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het duel tegen NEC. Hoewel de ploeg van trainer Henk de Jong in de eerste helft meer had kunnen scoren, zijn de Superboeren uiteindelijk de gelukkigste met het 1-1 gelijkspel.


De wedstrijd was koud onderweg of NEC nam de voorsprong. Anass Achahbar profiteerde van zwak verdedigen en tekende na drie minuten met een bekeken schuiver voor de openingstreffer. Een minuut later was het alweer gelijk toen Youssef El Jebli een voorzet van Daryl van Mieghem met een kopbal bij de eerste paal promoveerde tot doelpunt. De Graafschap kreeg vervolgens via Van Mieghem, El Jebli en Tarik Tissoudali door slordig uitverdedigen van de Nijmegenaren enkele grote kansen, maar wist voor rust niet meer te scoren.

In het begin van de tweede helft bleef de wedstrijd vooral een foutenfestival. Naarmate het tweede bedrijf vorderde nam NEC het heft steviger in handen. Invaller Kevin Jansen kreeg na 74 minuten een kans voor open goal, maar zag verdediger Kevin van Diermen in de weg liggen. Steeven Langil raakte vervolgens met een schot van afstand de lat en ook invaller Sven Braken wist het doel niet te treffen. De Graafschap werd nauwelijks nog gevaarlijk en mag na de spannende slotfase in de handen knijpen met de puntendeling.

De Graafschap blijft met het punt steken op de zevende plaats van de ranglijst. Volgende week spelen de Superboeren een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Foto: Achterhoekfoto.nl

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)