De Graafschap gelukkige winnaar tegen Emmen

Gepubliceerd: 23-04-2019 21:04. Bijgewerkt: 23-04-2019 21:45

De Graafschap heeft dinsdagavond een moeizame, maar belangrijke overwinning geboekt tegen FC Emmen. Door een snel doelpunt van Fabian Serrarens bleef het bij 1-0.


De Graafschap probeerde in de beginfase de spanning van zich af te spelen, maar slaagde daar niet echt in. Emmen liet een klungelkans liggen en aan de andere kant was het even later direct raak. Fabian Serrarens profiteerde van een slippertje van doelman Kjell Scherpen die de bal zo bij de spits inleverde. Serrarens faalde niet en maakte 1-0. Emmen had daarna de overhand en liet met Glenn Bijl, Michael de Leeuw en Luciano Slagveer de nodige grote kansen liggen. De Graafschap wankelde even, maar bleef overeind.

Na de thee was het spelbeeld niet heel anders. De Graafschap trachtte zich onder de druk van Emmen uit te counteren, maar slaagde daar maar sporadisch in. De Drenthenaren bleven wel kansen creëeren, maar de uitstekend keepende Nigel Bertrams hield De Graafschap op de been en ontpopte zich tot man van de wedstrijd. Wederom Bijl, Jafar Arias en Nick Bakker lieten grote mogelijkheden onbenut waardoor de zege van de Superboeren niet meer in gevaar kwam.

Door deze belangrijke zege mag De Graafschap nog hopen op rechtstreekse handhaving, maar kunnen de Superboeren met een gat van zeven punten op NAC vrijwel niet meer rechtstreeks degraderen. De volgende wedstrijd is pas over 19 dagen, dan is de derby in het GelreDome tegen Vitesse.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)