De Graafschap gelijk tegen AZ in laatste testcase

Gepubliceerd: 15-01-2019 18:01. Bijgewerkt: 16-01-2019 10:23

De Graafschap heeft in de laatste testcase voor zondag de competitie wordt hervat, met 2-2 gelijkgespeeld tegen een gemixt team van eerste elftalspelers en beloften van AZ. Trainer Henk de Jong startte het duel met een basiselftal waarvan de fundamenten vastliggen voor het duel met Fortuna. 


De Graafschap opende goed op het koude en winderige trainingscomplex van AZ in Wijdewormer. Al na vijf minuten kreeg Javier Vet een goede kans, maar hij kreeg zijn voet niet tegen de bal. Vervolgens nam AZ het heft in handen, maar AZ-spits Bjorn Johnsen verprutste tot drie keer toe een goede kans. Toch kwam de thuisploeg nog voor rust op voorsprong. Stijn Wuijtens scoorde na een corner; 1-0. Na rust ging het spel gelijk op en had AZ een ketser van Sven Nieuwpoort nodig om via Albert Gudmundsson de scoorde te verdubbelen. Na 82 minuten voetbal deed Mo Hamdaoui wat terug voor De Graafschap door een vrije trap te benutten; 2-1. Drie minuten later scoorde Myenty Abena zelfs nog de gelijkmakende 2-2. Henk de Jong was na afloop tevreden: "We hebben bij vlagen goed gespeeld."

Doelman Agil Etemadi was niet met de groep meegereisd naar het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer. De Jong gaf naderhand aan dat Etemadi zal vertrekken. "Het heeft met privéomstandigheden van Agil te maken. Dat is niet van de laatste weken, maar dat speelt al langer", aldus De Jong. "Je moet die jongen ook laten gaan. Dus moeten wij een keeper erbij zoeken." Volgens de Drachtse oefenmeester is de club nog druk bezig om zich te versterken in de winterstop. "Je wilt heel snel en dat lukte niet, omdat andere clubs wat groter zijn dan wij en op een andere positie staan", aldus De Jong. "Nu moeten we goed opletten en ons verstand erbij houden. Daar zijn we druk mee aan de gang."

Opstellingen De Graafschap
Eerste helft: Jurjus; Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Matusiwa, El Jebli; Narsingh, Serrarens, Van Mieghem.

Tweede helft: Jurjus, Abena, S. Nieuwpoort, Straalman, Owusu (70. L. Nieuwpoort); Vet, Bakker, El Jebli (70. Klaassen); Narsingh (65. Hamdaoui), Serrarens, Burgzorg.

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)