De Graafschap gelijk in moeizame wedstrijd

Gepubliceerd: 01-11-2019 22:11. Bijgewerkt: 01-11-2019 22:40

De Graafschap heeft het vrijdagavond nagelaten uitstekende zaken te doen in de Keuken Kampioen Divisie. Op De Vijverberg bleef de ploeg van Mike Snoei steken op 0-0 tegen concurrent Excelsior.


In de eerste helft was Excelsior de ploeg met de meeste aansprak op een treffer. Jeffry Fortes krulde een bal na tien minuten fraai op de lat. Thomas Verhaar (kopbal over, schot naast) liet daarna twee opgelegde kansen onbenut. Ook Elías Már Ómarsson trof nog de lat voor de Rotterdammers. De Graafschap zette daar bij vlagen wat tegenover, waarbij afstandsschoten van terugkeerders Mohamed Hamdaoui en Ralf Seuntjens het meest dreigend waren. Tot grote uitgespeelde kansen kwam de thuisploeg niet.

Na rust kreeg De Graafschap wat meer grip op de wedstrijd en haalde Excelsior zijn niveau van de eerste helft niet meer. Echt grote kansen leverde het veldoverwicht de medekoploper van de eerste divisie niet op. Een vlammend schot van Hamdaoui was het grootste gevaar. Aan de andere kant schoot Luigi Bruins een vrije trap over. Beide ploegen misten daarna het vernuft om er nog echt een wedstrijd van te maken. Een slotoffensief van De Graafschap leverde geen doelpunt meer op.

Door dit gelijkspel blijft De Graafschap medekoploper van de Keuken Kampioen Divisie, omdat ook Cambuur punten liet liggen. Volgende week gaan de Doetinchemmers op bezoek bij Helmond Sport.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)