De Graafschap gefocust terug uit Estepona

Gepubliceerd: 07-01-2020 22:01. Bijgewerkt: 08-01-2020 12:06

De Graafschap kijkt met een tevreden gevoel terug op het trainingskamp in Estepona. De ploeg van trainer Mike Snoei keert gefocust terug naar de Achterhoek om de promotiejacht nieuw leven in te blazen, nadat het team onder de Spaanse zon nader tot elkaar is gekomen.

De Graafschap verbleef van donderdag tot en met dinsdag in Zuid-Spanje om zich zo optimaal voor te bereiden op de hervatting na de winterstop. Omdat de spelersgroep nu dagenlang bij elkaar was, kwam het volgens trainer Mike Snoei ook nader tot elkaar. "Er is namelijk gewoon veel meer tijd", verklaart de trainer simpel. "De ene keer is dat met een bak koffie erbij en de andere keer bekijken we beelden, om zo intensief de plannen uit te vouwen richting de tweede seizoenshelft. We moeten wel met meer focus terugkeren, we mogen namelijk geen steken meer laten vallen en moeten doorpakken." 

Routinier Ted van de Pavert, die zijn 28-jarige verjaardag vierde op het Spaanse trainingskamp, sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer: "Ik hou een positief gevoel over aan deze week", aldus de verdediger. "Op deze manier met elkaar bezig zijn, even weg en alles verhelderen is prettig." Volgens Stef Nijland versterkt de trainingsweek het groepsgevoel: "Want we zijn gewoon veel met elkaar bezig."

Tactiekbord op het veld
De Superboeren trainden in Spanje zo’n twee keer per dag op de velden van Polo Club Sotogrande en speelde daarnaast een oefenduel tegen Europa FC. Trainer Mike Snoei nam zelfs een tactiekbord mee het veld op, om tijdens de partijspel de spelprincipes te benadrukken. "Maar; de jongens prikkelen is niet nodig", meent de Didammer. "We nemen het bord alleen mee om dingen meer lading mee te geven. De intensiteit is niks mis mee, het is allemaal alleen niet geweldig."

Technisch manager Peter Hofstede bekeek het trainingskamp vanaf de zijlijn en gaf daar aan nog niet klaar te zijn op de transfermarkt. "We zijn aanvallend namelijk nog steeds kwetsbaar, met alleen Ralf als eerste spits", vind Hofstede, die dan ook een back-up zoekt, maar daar niet mee wil haasten. "Maar we moeten nog wel aan de bak. Sven Blummel kwam voor Jordy Thomassen, dus eigenlijk hebben we ons nog niet versterkt."

Nijland terug in de basis 
Het trainingskamp in Spanje dreigt vooral goed uit te pakken voor Stef Nijland. De technische begaafde middenvelder raakte voor de winterstop even uit beeld bij trainer Snoei, maar lijkt ten koste van Gregor Breinburg nu een basisplaats te hebben veroverd. "Ik heb het oefenduel gespeeld en veel trainingspartijen gespeeld, dus ik ga me voorbereiden op een basisplaats", laat Nijland zelf weten. “Ik ben deze week goed doorgekomen en hoop gewoon de draad weer op te pakken." De Graafschap hervat de competitie vrijdagavond met een thuisduel met Jong FC Utrecht.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)