De Graafschap geeft zege weg in Den Bosch

Gepubliceerd: 06-12-2019 22:12. Bijgewerkt: 06-12-2019 23:32

De Graafschap heeft vrijdagavond op bezoek bij FC Den Bosch opnieuw puntverlies geleden in de titelstrijd van de Keuken Kampioen Divisie. De Superboeren gaven in De Vliert na rust een 0-2 voorsprong compleet uit handen: 2-2.

In het eerste bedrijf stelden beide ploegen flink teleur. De weersomstandigheden - harde regen en een gure wind - maakten het onmogelijk om verzorgd voetbal te spelen. De Graafschap speelde vooral in een te laag tempo en kon het verschil niet maken. Branco van den Boomen richtte met een vrije trap nog het meeste gevaar aan, al ging zijn poging naast het doel van doelman Wouter van der Steen. Verder werden er nagenoeg geen kansen gecreëerd voor rust. 

Na de rust was dat totaal anders. Al na vier minuten maakte Daryl van Mieghem met een droge schuiver over de natte ondergrond 0-1. Drie minuten later schoot Ralf Seuntjes van dichtbij binnen voor 0-2, na een goede aanval via Leeroy Owusu en Jeremy Helmer. Direct daarna bracht Den Bosch-spits Paco van Moorsel de spanning terug, door in de vijf meter van Hidde Jurjus raak te schieten: 1-2. Branco van den Boomen leek De Graafschap met een wonderschone vrije trap vanaf eigen helft op 1-3 te schieten, maar arbiter Edwin van de Graaf annuleerde het doelpunt omdat de bal niet stil lag. Via Leo Väisänen kreeg De Graafschap nog de deksel op de neus. De centrumverdediger kopte van dichtbij binnen nadat Hidde Jurjus moest lossen op een vrije trap (2-2). 

Door het gelijke spel loopt koploper Cambuur Leeuwarden uit tot een voorsprong van zeven punten. Achtervolger FC Volendam is de Superboeren inmiddels tot op twee punten genaderd. De Doetinchemse club neemt het vrijdag thuis op tegen Telstar.

Foto: Joop Kappert 

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)