De Graafschap geeft periodetitel uit handen

Gepubliceerd: 28-04-2018 22:04. Bijgewerkt: 28-04-2018 22:23

De Graafschap is er vrijdagavond niet in geslaagd om de vierde periodetitel binnen te slepen. Op bezoek bij Jong AZ kregen de Superboeren in de slotfase een onnodige gelijkmaker (2-2) te verwerken waardoor het bijbehorende geldbedrag aan de ploeg voorbij gaat.


De wedstrijd was koud onderweg of Jong AZ nam de voorsprong. Middenvelder Mees Hoedemakers was het eindstation van een fraaie combinatie door het centrum en schoof de bal beheerst onder doelman Filip Bednarek door voor de 1-0. De Graafschap rechtte daarna de rug en kwam via een intikker van Fabian Serrarens, na een fraaie assist van Daryl van Mieghem, op gelijke hoogte. Na ruim twintig minuten zorgde Mark Diemers uit een vrije trap voor de 1-2 ruststand.

Serrarens kon na een uur spelen de wedstrijd in het slot gooien, maar hij faalde een-op-een met doelman Koen Bucker. Waar De Graafschap vergat te scoren, profiteerde Tijani Reijnders na 81 minuten spelen van slecht verdedigen van Bart Straalman en scoorde van dichtbij de 2-2. Met de moed der wanhoop en invallers Sjoerd Ars, Anthony van den Hurk en Tarik Tissoudali in het veld gingen de Superboeren op zoek naar de overwinning. Doelman Bucker bleek echter ook in de absolute slotfase een sta-in-de-weg.

Door het gelijkspel gaat de vierde periodetitel aan de neus van De Graafschap voorbij. De Superboeren sluiten het seizoen af als de nummer vier van de ranglijst en mogen zich opmaken voor twee ontmoetingen met Telstar in de nacompetitie.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)