De Graafschap geeft overwinning uit handen

Gepubliceerd: 19-01-2018 22:01. Bijgewerkt: 19-01-2018 22:47

De Graafschap heeft vrijdag een zege tegen Jong PSV volledig uit handen gegeven. In de slotfase gingen de Superboeren na een 2-1 voorsprong alsnog met 2-3 onderuit tegen de jonge Eindhovenaren.


De Graafschap begon sterk en kwam via een kopgoal van Lars Nieuwpoort op een 1-0 voorsprong. Daarna was het Youssel el Jebli die de Doetinchemmers binnen een kwartier op wonderschone wijze naar 2-0 schoot. De buitenspeler krulde de bal vanaf randje zestien metergebied prachtig achter Eloy Room. Jong PSV werd daarna beter en een aansluitingstreffer hing al lange tijd in de lucht toen Myenty Abena zijn man liet lopen kon Cody Gakpo de 2-1 op het bord zetten.

In de weinig verheffende tweede helft was De Graafschap nauwelijks gevaarlijk. Basisdebutant Frank Olijve was uit de kluts dichtbij een treffer, maar doelman Room lag niet voor de eerste keer in de weg. Abena schoffelde tien minuten voor tijd Gakpo onderuit in de zestien. De daaropvolgende strafschop werd door Dante Rigo binnengewerkt: 2-2. Invaller Delano Burgzorg was daarna dichtbij 3-2 maar trof de vuisten van Room. In blessuretijd dompelde Gakpo De Vijverberg in rouw door volledig vrij de 2-3 binnen te schieten.

De Graafschap blijft door deze nederlaag al sinds 1 december zonder zege in de Jupiler League. De Superboeren staan nu negende en gaan volgende week op bezoek bij MVV Maastricht.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)