De Graafschap gedeclasseerd door Jong Ajax

Gepubliceerd: 17-10-2016 22:10. Bijgewerkt: 17-10-2016 22:40

De Graafschap heeft maandagavond een harde nederlaag geleden in Amsterdam. De Superboeren werden bij vlagen volledig overklast door Jong Ajax: 4-2.


De avond begon positief voor De Graafschap, spits Piotr Parzyszek kopte na 40 seconden de 0-1 tegen de touwen. Daarna was de wedstrijd in handen van de beloften van Ajax. De Ajacieden speelden fris en vrijuit en speelden De Graafschap met name op het middenveld zoek. Vaclav Cerny bracht Ajax na een kwartier spelen op 1-1 en nog voor rust maakte Cerny zijn tweede van de avond: 2-1.

Ook na rust bleef Jong Ajax bovenliggend en tekende invaller Adham El Idrissi voor 3-1. Een kwartier voor tijd bracht Ajax-talent Abdelhak Nouri de stand op 4-1. Elvio van Overbeek profiteerde vervolgens nog van een foutje bij Ajax en maakte 4-2, maar echt spannend werd het niet meer in Amsterdam.

De Graafschap start de tweede periode dus met een nederlaag en blijft door deze wedstrijd zestiende in de Jupiler League. Vrijdag komt Helmond Sport op bezoek in Doetinchem. Die wedstrijd wordt gespeeld in een lege Vijverberg.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)