De Graafschap gaat voor de bonuspunten

Gepubliceerd: 15-03-2018 15:03. Bijgewerkt: 15-03-2018 16:06

De Graafschap gaat vrijdagavond uit van de eigen kracht tegen Jong Ajax. Trainer Henk de Jong verwacht geen herhaling van de 0-5 overwinning van eerder dit seizoen op De Toekomst.


"We willen proberen druk te zetten", blikt trainer Henk de Jong vooruit op de wedstrijd tegen Jong Ajax. "Als we de bal hebben willen we net als Ajax goed voetballen." In oktober bliezen de Superboeren Jong Ajax nog van het veld op Sportpark de Toekomst in Amsterdam. Trainer De Jong verwacht dat het morgen een hele andere wedstrijd gaat worden en spreekt van bonuspunten mocht er gewonnen worden. "De concurrentie verliest vaak van deze ploeg, dus heel belangrijk om morgen proberen die punten te pakken."

De irritaties die toen ontstonden bij de jonge Ajacieden, kan aanvoerder Sven Nieuwpoort zich nog goed herinneren. "Dat geeft wel aan dat we toen een stuk beter waren en dat ze het niet meer wisten", blikt de oud-Ajacied terug. "Dat is ook het doel voor morgen." Tussen de relatief onervaren jongens van Jong Ajax staat wellicht met Amin Younes een A-international van Duitsland aan de aftrap. "Die zal het ook niet leuk vinden om hier te komen", denkt De Jong. "Ze zijn hier wel eens met meerdere internationals geweest en toen hebben ze ook niet gewonnen."

Ars start in de spits

Door de rode kaart van aanvaller Fabian Serrarens tegen Fortuna Sittard is trainer De Jong genoodzaakt zijn opstelling aan te passen. Aangezien Anthony van den Hurk nog steeds geblesseerd is neemt Sjoerd Ars de plek van de geschorste aanvaller in. "Ik weet niet hoelang hij het vol houdt, hij is ook wat op leeftijd", concludeert De Jong over zijn spits. "Maar op de training is die altijd 100%."

Opstelling:
Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Olijve, Klaasen, Diemers; Van Mieghem, Ars, Tissoudali.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)