De Graafschap gaat vol voor kampioenschap

Gepubliceerd: 24-06-2019 12:06. Bijgewerkt: 24-06-2019 15:23

De Graafschap is de voorbereiding op het nieuwe seizoen zondagmiddag gestart met de eerste training voor een klein duizendtal supporters op het veld van SVDW in Doetinchem. De ploeg van de nieuwe trainer Mike Snoei neemt deze jaargang met niks minder genoegen dan promotie, het liefst via een kampioenschap.

"Dit is wat ik gehoopt had", zegt Snoei over de eerste training van De Graafschap. De trainer is opvolger van Henk de Jong en genoot zichtbaar van de entourage. "Als je er zo instaat als vandaag, gaan we heel snel mooie tijden beleven." Over de doelstelling is de oud-oefenmeester van Telstar duidelijk. "Promoveren is het enige dat telt", aldus de Didammer. “Niet als dit of als dat, nee, gewoon met deze groep direct promoveren." Hij heeft daarbij wel aan dat de club nog zoekt naar een doelman, waarbij Hidde Jurjus nadrukkelijk in beeld is. Ook moet er nog vervanging komen bij een eventueel vertrek van Youssef El Jebli en Delano Burgzorg.

De Graafschap speelt zaterdagavond de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Dan is een regioteam bestaande uit spelers van Achterhoekse amateurclubs de tegenstander op het veld van vv Viod in Doetinchem. De weken daarna speelt de club onder meer tegen Achterhoek Cup-winnaar AZSV, Zaglebie Lubin (Polen) en Osasuna (Spanje). Het seizoen start op vrijdag 9 augustus met een thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden van voormalig De Graafschap-trainer Henk de Jong.

Burgzorg afwezig
Vleugelaanvaller Burgzorg was zondag een opvallende afwezige tijdens de eerste training. Hij krijgt van de club ruimte voor een transfer. "Dat zijn jonge knapen die net vijftien wedstrijden in het eerste hebben gespeeld", aldus Snoei, die kritisch is. "Die moeten goed nadenken over hun toekomstplannen en niet te snel gek laten maken. Hij moet eigenlijk nog twee jaar bagage krijgen door te voetballen, maar dat bepaal ik niet, dat bepaalt hij zelf en ik ga daar niet op wachten."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)