De Graafschap gaat gesprek aan met KNVB

Gepubliceerd: 18-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 18-05-2020 14:47

De Graafschap tilt de beslissing over een mogelijk hoger beroep of het uitroepen van een ledenvergadering in het betaald voetbal over Hemelvaart heen. Begin volgende week staat een gesprek gepland met vertegenwoordigers van de KNVB, waaronder directeur Eric Gudde.

“Afhankelijk van het gesprek bepalen we hoe we verder gaan”, vertelt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap. Ook vertegenwoordigers van Cambuur Leeuwarden sluiten aan bij die ontmoeting. Belangrijkste punt voor de clubs is daarbij financiële compensatie voor het mislopen van eredivisievoetbal. Door niet te promoveren ligt het budget van De Graafschap in ieder geval 2,5 miljoen euro lager. De KNVB wil compensatie bieden, maar met welk bedrag of in welke vorm dat moet gebeuren, is niet bekend. “Het lijkt me niet goed om daar in media uitspraken over te gaan doen”, aldus de algemeen directeur.

Vorige week donderdag gaf de rechter de KNVB gelijk in het aangespannen kort geding. De voetbalbond stond in haar recht om De Graafschap en Cambuur Leeuwarden niet te laten promoveren. In hoeverre De Graafschap nog serieus nadenkt over een hoger beroep, wil de algemeen directeur niet zeggen. “Ik ga dat niet boven de markt laten hangen”, aldus Ostendorp. “Onze absolute voorkeur heeft een gesprek met de KNVB. Zolang ik de uitkomst daar niet van weet, kan ik ook geen vervolgstappen bepalen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)