De Graafschap fors gestraft voor rellen

Gepubliceerd: 30-08-2016 15:08. Bijgewerkt: 30-08-2016 15:35

De Graafschap heeft een fors schikkingsvoorstel gekregen naar aanleiding van de ongeregeldheden rondom de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Doetinchemse club krijgt een onvoorwaardelijke geldstraf van 17.500 euro en moet een wedstrijd zonder publiek spelen.

"Ik durf nu nog niet te zeggen dat we er niet mee akkoord gaan", aldus commercieel directrice Martine Zuil. Voor 5 september moet de Doetinchemse voetbalclub laten weten of het akkoord gaat met de straf. "Maar mijn eerste indruk is dat het wel heel fors is", aldus Zuil. Op dit moment is het nog niet duidelijk welke wedstrijd er zonder publiek zal worden afgewerkt.

"Ik snap dat er dingen zijn gebeurd die absoluut niet mochten gebeuren, maar die wedstrijd zonder publiek, onvoorwaardelijk. Daar wordt over tien jaar nog over gepraat", weet Zuil. "Daarmee wordt het goede publiek gestraft voor wat een paar klojo’s hebben gedaan." Naast de wedstrijd zonder publiek moet De Graafschap ook een boete van 17.500 euro betalen. "Voor een club die onder curatele staat is dat heel veel", aldus Zuil. "Hier worden we niet vrolijk van."

Ook straf voor Go Ahead Eagles
Naast De Graafschap heeft ook Go Ahead Eagles een schikkingsvoorstel van de KNVB gekregen. De Deventer voetbalploeg krijgt een boete van 12.500 euro en een voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek met een proeftijd van twee jaar opgelegd. Tijdens de wedstrijd tussen de Superboeren en de Eagles in Deventer betraden supporters het veld en zochten de confrontatie met supporters in het uitvak. Daarnaast werd er vuurwerk afgestoken en gegooid.
Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)