De Graafschap fit voor topper tegen Excelsior

Gepubliceerd: 01-11-2019 11:11.

De Graafschap treedt vrijdagavond in eigen huis aan tegen mede-degradant Excelsior. Aanvallers Ralf Seuntjens en Mohamed Hamdaoui keren terug in de basis, terwijl verdediger Ted van de Pavert met Toine van Huizen het defensieve blok vormt in de topper in de Keuken Kampioen Divisie.


“Ik denk dat wij sterker zijn en dat gaan we laten zien”, zegt trainer Mike Snoei van het nog altijd ongeslagen De Graafschap in aanloop naar de wedstrijd tegen de nummer vijf van de ranglijst. De Rotterdammers laten met name in uitduels punten liggen, alleen op bezoek bij Jong AZ wist de ploeg van trainer Ricardo Moniz te winnen. Mohamed Hamdaoui, inmiddels clubtopscorer met vijf doelpunten, blijft waakzaam: “Zij willen ook wel voetballen en hebben goede voetballers, maar wij hebben als doelstelling om te promoveren of kampioen te worden. Zulke wedstrijden moet je dan ook gewoon winnen.”

De Graafschap kan vrijdagavond de koppositie grijpen en lijkt voorlopig met NAC en Cambuur Leeuwarden om de promotieplaatsen te strijden. Trainer Snoei voegt Excelsior toe aan de lijst topfavorieten: “Dat zijn de vier ploegen die het met elkaar moeten uitzoeken, maar misschien komt er nog een verrassing bij. Go Ahead Eagles en Almere City horen er eigenlijk bij te staan. Dat is een groep clubs met een vergelijkbare begroting en een zelfde soort ambitie. Alleen wij moeten vooral naar onszelf kijken. Niet te veel steken laten vallen en tegen ploegen als Excelsior messcherp beginnen.”

Luxeprobleem voor Snoei
Snoei moest de nodige knopen doorhakken in zijn basisopstelling. Door de terugkeer van Ted van de Pavert, Mohamed Hamdaoui en Ralf Seuntjens bij de eerste elf, verdwijnen Roland Baas, Jasper van Heertum en Jeremy Helmer weer naar de bank. “Het is bijna onvoorstelbaar maar iedereen is terug”, zegt de trainer, die alleen middenvelder Frank Olijve niet kan inzetten. “Ik heb wat jongens moeten teleurstellen die niet starten, maar dat is een luxeprobleem waar ik wel van hou.”

Opstelling: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Breinburg, Van den Boomen; Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)