De Graafschap fit richting promotieduel

Gepubliceerd: 06-05-2021 16:05. Bijgewerkt: 06-05-2021 16:26

De Graafschap gaat vrijdagavond op bezoek bij Jong Ajax en bij winst promoveert De Graafschap voor de tiende keer in de clubhistorie naar de eredivisie. De promotiekoorts wordt meer en meer voelbaar binnen de selectie van trainer Mike Snoei.


‘’Iedereen kijkt enorm uit naar morgenavond”, laat aanvaller Daryl van Mieghem weten. “We willen het gewoon meteen beslissen.” Ook trainer Snoei weet dat de spannendste periode van het seizoen is aangebroken: "We hebben ons zelf in deze positie gemaneuvreerd door een hele rij goede resultaten. Daardoor hebben wij die luxe nu om een van die twee wedstrijden te winnen en bij voorkeur vrijdagavond.” Snoei houdt zich nog even niet bezig met een eventueel feest: “Ik probeer dat een beetje van mij af te houden. Eerst die wedstrijd en wat daarna allemaal volgt dat zien we wel.” Van Mieghem heeft al wel een vermoeden hoe het met de promotiekoorts bij de supporters staat: “Als je ziet wat er vorige week na de wedstrijd hier al gebeurde, dan was dat misschien een klein voorproefje. We gaan het meemaken en laten het op ons afkomen.”

Of De Graafschap bij promotie mét Daryl van Mieghem de eredivisie ingaat is nog maar de vraag. “We zijn met elkaar in gesprek en we hebben het even opgeschoven tot na de wedstrijd en dan gaan we daarna kijken”, laat de buitenspeler weten. “Ik heb het goed naar mijn zin hier en speel mijn wedstrijden. Na de aankomende duels gaan we het bekijken." REGIO8 sprak voor het duel met Ajax-legende Sjaak Swart en die had lovende woorden over Van Mieghem. “Zeker leuk”, noemt Van Mieghem de opmerkingen van mede-Amsterdammer Swart. “Ik heb lang in de klas gezeten met zijn kleinzoon dus ik ken hem een klein beetje. Het zijn zeker mooie woorden.”

Superboeren fit naar Amsterdam

Snoei reist met een fitte selectie af naar Amsterdam en hij zal waarschijnlijk weinig veranderen aan de basisopstelling. “Er zal niet zo veel veranderen want we zitten in een prima periode. Die laatste vijf wedstrijden hebben ons weer heel veel meer vertrouwen gegeven.”

Vermoedelijke opstelling:
De Boer; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima; Lieftink, Schuurman, Verbeek; Van Mieghem, Opoku.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)