De Graafschap fel op verkoop Ajax-kaarten

Gepubliceerd: 08-04-2019 13:04. Bijgewerkt: 08-04-2019 15:08

De Graafschap is fel op personen die toegangskaarten voor de uitverkochte thuiswedstrijd tegen Ajax op internet doorverkopen. De voetbalclub wil na de vorige confrontatie met de Amsterdammers alles op alles zetten voor een veilig verloop.


“De publiekstribune is voor supporters van De Graafschap en we willen weten wie we in huis halen”, aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. De kaartverkoop voor de wedstrijd die voorlopig op zondag 28 april wordt gespeeld ging zondagmiddag om 12.00 uur van start. Binnen twee minuten was de volledige Vijverberg volgens Ostendorp uitverkocht. “We zien op dit moment al dat er kaarten op Marktplaats worden aangeboden”, aldus de algemeen directeur.

Toegangskaarten en seizoenkaarten die worden aangeboden, worden door de Doetinchemse voetbalclub geblokkeerd. Daarnaast riskeert de aanbieder een stadionverbod van achttien maanden en een boete van 450 euro. Voor seizoenkaarthouders geldt dat het verlengen van de kaart onmogelijk wordt gemaakt. “Als je een keer niet kunt en je stuurt je buurman is dat iets anders, maar ik zie hier al kaarten voor tweehonderd euro voorbij komen”, aldus Ostendorp. “Samen met Marktplaats doen we er alles aan en we hebben er ook al een aantal op de korrel.”

Alles uit de kast voor veiligheid
De vorige ontmoeting tussen beide ploegen op De Vijverberg ging gepaard met ongeregeldheden, reden voor De Graafschap om zich voor te bereiden. “Dit is een wedstrijd waar alles uit de kast wordt getrokken om het veilig te laten verlopen, binnen en buiten het stadion”, vertelt Ostendorp, die in aanloop naar het duel overlegt met de gemeente en politie. “Ik heb nu nog geen beeld van de maatregelen, dat is ook afhankelijk van de dag waarop de wedstrijd wordt gespeeld.”

Foto: De Graafschap media


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)