De Graafschap evalueert uitvak Feyenoord

Gepubliceerd: 14-02-2019 10:02. Bijgewerkt: 14-02-2019 10:16

De Graafschap spreekt op korte termijn met Feyenoord over de ontstane situatie bij het uitvak rondom het duel van zaterdag. Een sfeeractie mocht niet mee naar binnen en er zou een dreigende sfeer zijn ontstaan.

“De toegang is echt niet soepel verlopen”, weet algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap, die aangeeft dat veiligheidscoördinatoren en de SLO's van beide clubs met elkaar in gesprek gaan. “Het was een vervelende situatie voor onze supporters. Het is dan goed om te kijken wat er exact is gebeurd.” Met behulp van camerabeelden wordt teruggekeken op de entree van de 750 supporters bij het uitvak. Een evaluatie op deze wijze is voor De Graafschap redelijk uniek. De afgelopen 3,5 jaar heeft het niet plaatsgevonden.

Supportersgroep Brigata Tifosi van De Graafschap spreekt schande van de ontvangst in Rotterdam. “Het wordt hoogtijd dat er actie ondernomen wordt wat betreft dit soort fratsen”, zo laat de groep weten. Desondanks is er weinig hoop op resultaat van de evaluatie. “We hebben er weinig vertrouwen in, want als voetbalsupporter blijf je toch een tweederangs burger in de ogen van sommigen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)