De Graafschap evalueert toekomst jeugd

Gepubliceerd: 13-06-2018 14:06. Bijgewerkt: 13-06-2018 14:37

De Graafschap evalueert de komende periode de opzet van de jeugdafdeling. Op dit moment is de jeugd van de Doetinchemse voetbalclub ondergebracht in een aparte stichting.

"We kunnen het ook weer binnen De Graafschap trekken, maar dat zijn we nu aan het analyseren", vertelt voorzitter Martin Mos van De Graafschap. Vier jaar geleden besloot de club de jeugdopleiding voor vijf jaar onder te brengen in de Stichting Talenten Academie Achterhoek (STAA), maar mogelijk dat dit gaat veranderen. In het derde kwartaal van 2018 moet een beslissing volgen over de toekomst van de jeugdopleiding. "Alle ballonnen zijn in de lucht en we moeten het nu goed hebben over de voor- en nadelen."

Vanuit de jeugdopleiding is er kritiek op het gebrek aan contact met De Graafschap, dat zich uit in een gebrek aan communicatie en gebrekkige doorstroming naar het eerste. "De laatste tijd zijn er weinig spelers doorgestroomd naar het eerste elftal, maar je moet de jeugdopleiding daar niet op afrekenen", vindt Mos, die wel wijst op de contracten voor een aantal jeugdspelers. "Dat is slechts een van de doelstellingen. Een andere is de binding met de regio, ik vind dat we daar goed in geslaagd zijn."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)