De Graafschap doet zich tekort bij Cambuur

Gepubliceerd: 19-05-2019 22:05. Bijgewerkt: 20-05-2019 10:56

De Graafschap heeft zondagavond de eerste wedstrijd in de play-offs gelijkgespeeld tegen Cambuur. In Leeuwarden kwamen de Superboeren niet verder dan 1-1 tegen tien man van de thuisploeg.


Cambuur begon vol bravoure en wilde De Graafschap vanaf begin af aan onder druk zetten. Dat lukte de Friezen aardig, zo scoorde Cambuur, maar stond Nigel Robertha buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd. De Graafschap kwam daarna wat beter in de wedstrijd. Furdjel Narsingh liet een enorme kans liggen, hij schoot de bal in het zijnet. Javier Vet kopte even later op de vuisten van doelman Xavier Mous. De tweede kans van Narsingh was wel raak: na een diepe bal van Youssef El Jebli kon de rappe buitenspeler afronden. Cambuur trok de stand daarna snel recht, toen Fransman Robin Maulun via de paal raak schoot.

Na rust kwam Cambuur al snel met tien man te staan, nadat Emmanuel Mbende natrapte op de benen van Serrarens en met een directe rode kaart het veld kon verlaten. Nabil Bahoui liet vervolgens een enorme kans liggen, de Zweed trof de vuisten van de uitblinkende doelman Mous. Diezelfde doelman keerde daarna een strafschop van Serrarens, die niet goed inschoot en de grootste kans op 1-2 liet liggen. Serrarens moest even wachten tot de strafschop, omdat de wedstrijd na commotie kort werd gestaakt door scheidsrechter Jeroen Manschot. Na de penalty liet De Graafschap het na om door te drukken tegen tien man. Robertha was voor de thuisploeg met een kopbal nog het dichtst bij een treffer.

Door dit gelijke spel staat er nog het nodige op het spel in de return van de wedstrijd tussen beide ploegen. Aanstaande woensdag is die wedstrijd op De Vijverberg.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)